paine

de L

in al 2011-lea an de existenta biblica a lumii, dupa 4,5 miliarde ani de existenta a planetei pamant, in al 21-lea secol, dupa doua razboaie mondiale, dupa eradicarea multor boli odata capitale, dupa posibilitatea de transpunere fizica pe luna, dupa o explozie a tehnologiei, dupa 5000 de ani de la inventarea scrisului si alti 800 000 de la descoperirea focului, dupa inventarea unei particule numita antimaterie, care, se subintelege, poate distruge materia, dupa ce totul se transforma eficient in eco, dupa ce se construiesc cladiri de pana la 828 m, cel mai primitiv lucru pe care-l poti face e sa iesi pentru a cumpara paine.

de aici, n-am reusit sa inteleg nici dupa atata amar de vreme, de unde vine dependenta de paine a romanului si de ce se mananca la noi pana si cartofii fierti, mamaliga sau pastele cu paine. cumva asta confirma originea noastra mioritica.

la noi nu se deruleaza prea multe experimente stiintifice de mare valoare si nici nu se construiesc autostrazi care duc in cer. in schimb, in sectorul 5 al bucurestiului, pensionarii se calca pe cap, inghesuindu-se cu blesteme, pentru a primi o paine gratis de fiecare. o paine costa un leu. un infarct pentru un leu, cine da mai mult?

Reclame