teroare si panica

de L

un subiect de foarte mare interes e sfarsitul lumii, sau, in varianta hollywoodiana si chiar telenovelistica, apocalipsa. deci, vine sfarsitul lumii in 2012? nu, iar daca asta ne-o spun niste baeti de la hollywood, atunci e un motiv in plus sa n-o credem.

mari cretinatati li se induc oamenilor, cu cea mai mare intentie si cu cel mai odios interes, dar asta cu 2012 e, in mod ironic, de proportii apocaliptice. inca aud reactii la ceea ce s-a intamplat in japonia, de tipul „ia uite, ma! ca in 2012!”. ok, e doar un film…si apropo, nu uita sa respiri.

dupa dezastrul din japonia, o disperare isterica, teroare si panica, soc si groaza, deznadejde si paranoia, se imprastie si printre poporimea mioritica. aud ba ca sunt radiatii puternice, ba pericole de cutremur, ba tsunami la marea neagra. dintr-o data, toata lumea isi doreste sa traiasca intr-un glob de plastic.

si da, mai nou, orice nasoale s-ar intampla, avand ele aceeasi frecventa dintotdeauna, sunt puse pe seama inevitabilului sfarsit al lumii. a cazut un copac peste o masina parcata, s-a scumpit benzina sau nu s-a mai castigat la loto categoria 1 de 10 saptamani, e clar, da, da, toate-s determinate de faptul ca vine sfarsitul lumii. asta e fenomenul pe care eu il numesc, gentil si generic, „determinismul telespectatorilor otv”.

Reclame