si noi prin balcani

de L

mari socuri prin care trecem, mari tensiuni care strabat tara si problemele ei de interes. peste tot prin presa/ la tv sunt numa’ vesti senzationale, news alert, flash alert despre cum face manelistii bani cu oameni de afara („de dincolo” cum ar spune profa de mate, fara sa se refere la vreo lume paralela). de pilda, costi ionita, care socheaza, atentie, socheaza, compunand muzica pentru shaggy si pitbull, niste indivizi cu a caror existenta nu eram la curent pana acum ceva timp, dar ei se presupun a fi plini de bani, faima si gagici, exact conditiile necesare pentru a avea muzica facuta de costi ionita. e vorba despre insasi piesa „fired up”, despre care eu spun ca, prin comparatie cu „of, viata mea”, e de mare porc.

concluzia? daca nu s-ar castiga mai bine din a te lansa in alte tari, decat din manelele clasice tip cica-laca-cichi-cea si bani la sunca gagicii, l-as sfatui pe maestrul costi sa se intoarca la manele. dar cum se castiga mai bine, si asta, apropo, e tot ce conteaza, sa ramana acolo unde e.

si salam socheaza prin faptul ca lucreaza la un album cu binecunoscutul compozitor sarb goran bregovic, de pe undeva de prin balcani, cum ar spune geograful plin de competenta, puya. ceva ce socheaza, in opinia mass-mediei, dar pe mine ma chiar amuza, e aprecierea cu privire la salam a lui bregovic, anume „este un fel de artist hip-hop al manelelor, se simte liber si se vede asta”. sunt foarte vinovata ca de atata timp n-am observat asemanarea dintre manele si hip-hop. foarte buna comparatie. sau e un soi de metafora?

apropo, a șoca= a contraria pe cineva, a produce cuiva o impresie neplăcută prin vorbe, gesturi, atitudini. (sursa www.dexonline.ro)

cre’ ca daca formulau, in loc de „costi ionita socheaza cu o noua colaborare”, costi ionita bate corcodusu’ cu o noua colaborare, era o alegere mai buna de cuvinte. ma intreb pe unde mai rataceste obiectivismul jurnalistic…

Reclame